Logo niepodleglaLogosłużbycywilnej

INFORMACJA DLA DYSTRYBUTORÓW ŻYWNOŚCI

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Kole informuje, iż w sytuacji wystąpienia braku dostaw prądu należy zabezpieczyć żywność wymagającą warunków chłodniczych. W zakładach należy prowadzić stały monitoring temperatury ww. żywności.

W przypadku przekroczenia temperatury podanej przez producenta na opakowaniu podczas magazynowania artykułów spożywczych należy wycofać z obrotu zgodnie z procedurą wycofania artykułów spożywczych o niewłaściwej jakości opracowaną w zakładzie w ramach obowiązującego systemu HACCP/GHP.

O zaistniałej nieprawidłowości należy niezwłocznie powiadomić Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Kole drogą elektroniczną pod adresami e-mail: (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) lub telefonicznie pod numerami: 695-426-274; 603-606-209.